_MG_7149.JPG

Holistic Pulsing

Holistic pulsing is een ontspanningstechniek waarbij u aangekleed op de massagetafel ligt. Door het heen en weer wiegen van het lichaam worden de vloeistoffen in het lichaam in beweging gebracht. Dit bevordert de doorstroming van de lichaamsvochten en de afvoer van afvalstoffen.

De pulser (Simone) beweegt het lichaam van de pulsee (degene die op tafel ligt) ritmisch heen en weer. Deze bewegingen kunnen variëren van zacht en langzaam, tot stevig en snel. Op deze wijze kan een diepe ontspanning teweeg worden gebracht waardoor blokkades en spierspanningen naar voren kunnen komen en worden losgelaten.

Wat doet de behandeling?

Naast het heel specifieke ritme van Holistic Pulsing en het gevoel van veiligheid, dat ontstaat door de zachtheid en het luisteren naar de grenzen, speelt water een grote rol. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit water. De grote kracht van water is het vermogen om overal in het lichaam zijn weg te vinden. Waar spanningen zijn, worden afvalstoffen in het lichaam vastgehouden en is er geen doorstroming. Door het pulsen worden de vloeistoffen van het lichaam in beweging gebracht waardoor de afvalstoffen gemakkelijker worden afgevoerd. Drinken is na een behandeling belangrijk, zodat de afvoer optimaal werkt.

Voor wie is het bedoeld?

Eigenlijk is holistic pulsing geschikt voor iedereen. Holistic pulsing kan een heilzame werking hebben bij pijnklachten op fysiek gebied en bij emotionele trauma’s, stress, burn-out klachten en het niet in balans voelen van jezelf. Ook voor mensen die geen lichamelijke of geestelijke klachten hebben is holistic pulsing een prettige manier van ontspannen.
Indien nodig is er de mogelijkheid om tijdens het pulsen in een dieper ontspanning te gaan door een begeleidende meditatie. Hierdoor worden situaties belicht en weer losgelaten, waardoor lichaam en geest weer in balans worden gebracht. Meerdere behandelingen hebben effect op langere termijn. Bij het pulsen kan er niets worden afgedwongen, je krijgt precies datgene wat je aan kan.

Heb je interesse gekregen? Bel of mail dan voor een vrijblijvend gesprek!

Maandag    13.45 -14.45   Hatha yoga

                   19.15 – 20.15 Hatha yoga

Dinsdag      18.45 – 19.45 Zwangerschapsyoga Lisette

                   20.15 – 21.15 Hatha yoga Lisette

Woensdag  19.45 – 20.45 Hatha yoga

Individuele sessies op afspraak

Wat is er te doen bij Yogastudio De Berk?

- Yoga

- Zwangerschapsyoga

- Welzijn coachen

- Touch of Matrix

- Regenesis

- Holistic pulsing

Heb je interesse gekregen en wil je meer informatie, klik dan hier om contact op te nemen.